Joga
Životný štýl
TEHUĽKY
Jedlo
DOTTERA info k produktom

DOTTERA AKCIA APRÍL 2024

Ahojte,

 tieto produkty Vám ponúkam v APRÍLI so zľavou:

Objednávku robím vždy k 13. dňu v mesiaci. Viac k olejčekom, ich použitiu nájdete nižšíe. S olejčekmi mám osobnú skúsenosť, sú hlavnou súčasťou mojej lekárničky.

 

 

AKO TO FUNGUJE?

čítajte ďalej...pre lepšiu viditeľnosť klinkite na obrázok

ČISTIACA ZMES (emocionálne a energetické čistenie)

NAMIEŠAJ SI SVOJU OČISŤUJÚCU ZMES:

 

 Ak máte pocit, že Vám nesedí niekoho energia, doslova Vás "vyciciava" a viete, že s touto osobou potrebujete zdieľať spoločný priestor. Alebo sa cítite unavení z ľudí, udalostí, prevalcovaní emóciami, povinnosťami- namiešajte si túto  očistnú zmes:

FRAKCIONOVANÝ KOKOSOVÝ OLEJ

Používa sa na masáže, často pre zriedenie ostatných olejov.

Frakcionovaný kokosový olej (FKO) , je 100% prírodný olej, ktorý sa okamžite vstrebáva do pokožky, čo z neho robí ideálny olej na masážne terapie. Jeho páperovo ľahký zvláčňujúci efekt poskytuje upokojujúcu bariéru bez zanášania pórov a je vynikajúci pre suchú, alebo problémovú pokožku. Zanecháva pokožku so zamatovo jemným pocitom, a nie je mastný ako iné rastlinné nosné oleje. Dokonale sa zmiešava so všetkými esenciálnymi olejmi a je bez farby, bez vône, nerobí škvrny ani sa nekazí.

KADIDLO (FRANKINSENCE)

Kadidlo je pre svoju bohatú vôňu jedným z najviac cenených a najvzácnejších olejov a často sa označuje za „kráľa“ esenciálnych olejov. Je to olej, ktorý zosiľňuje účinky ostatných olejov!!! 

V dávnych dobách sa kadidlo cenilo viac než zlato, alebo sa verilo, že dokáže vyliečiť takmer všetky nemoci. Dodnes sa na Strednom Východe považuje za posvätný olej používaný pri obetných obradoch. Pomáha sústrediť energiu, obmedziť rozptýlenie a zlepšiť koncentráciu. Mierni hyperaktivitu, netrpezlivosť, podráždenosť a nekľud. Má hlboké psychologické a duchovné benefity, už dávno uznávané v náboženských a duchovných tradíciách po celom svete. Jeho centrujúci účinok umožňuje jasnejšie sústredenie a je ideálnou pomôckou na meditáciu, rozjímanie a modlitbu, zanechanie mentálnej nesústredenosti a upokojenie mysle. Zabezpečuje stav mysle sústredenej na jednu vec, dovoľuje duchu aby mal rozlet. 

LEMON (Citrón)

jeden z najpredávanejších esenciálnych olejov spoločnosti dōTERRA, má viacero prínosov a použití. Citrón sa často pridáva do jedla na zlepšenie chuti dezertov a hlavných jedál. Citrón má povznášajúcu a energizujúcu vôňu. itrón je známy ako | silný aromatický, masážny a vnútorný čistič, ktorý sa dá použiť na doplnenie mnohých ďalších olejov. Rozptýlenie citrónu v miestnosti môže vyčistiť vzduch a podzvihnúť náladu. Môže sa tiež použiť na povrchy v celom dome ako netoxtický čistič.

LEVANDUĽA (Lavender)

je jedným z najpoužívanejšćh olejov a ma skutočne rozsiahle spektrum použitia. Je tzv. adaptogén, rovnako ako mäta pieporná. To znamená, že sa môže prispôsobiť potrebám tela a vo svojom veľmi zložitom zložení uvoľňuje len tie zložky, ktoré človek potrebuje. Potom môže niekoho upokojiť, iného zas posilniť a dodať energiu. Takisto pomáha ostatným olejom dobre spolupracovať. Spája a prepojuje všetky komponenty tak, aby prinášali maximálny úžitok všetkým telesným systémom. Môže modulovať náladu, uľavuje pri úzkostiach. Pomáha pri hojení rán a poškodení tkanív, najmä pri popáleninách. 
Levanduľa má všestrannú, neagresívnu povahu. Jej použitie je jednoduché a ľahké. Skúste sami...

ON GUARD (ochranná zmes)

Táto unikátna zmes olejov prináša voňavú, prírodnú a efektívnu alternatívu k syntetickým prípravkom na podporu imunity. On Guard olej , so svojou unikátnou vôňou, je jednou z najuniverzálnejších zmesí olejov. Osobne ho užívam hlavne vnútorne od nástupu jesene až do jari. Pridávam si ho každé ráno do nápoja, ktorého recept je súčasťou tohto blogu. Je tiež bezpečný na čistenie povrchov, ktoré prichádzajú do kontaktu s potravinami, ako netoxický spôsob čistenia, alebo na čistenie vzduchu rozptyľovaním do vzduchu. On Guard je vynikajúci na eliminovanie vírusov, kvôli svojim účinným zložkám. Okrem oleja je aj vo forme guličiek na vnútorné užívanie, zubnej pasty, prostriedku na pranie, dezinfekciu povrchov, umývanie rúk...

PEPPERMINT (Mäta prieporná)

Mäta pieporná pridá osviežujúcu mätovú chuť dezertom, nápojom, smoothies a dokonca i slaným jedlám. Najkvalitnejší olej z mäty piepornej sa od ostatných produktov odlišuje vysokým obsahom mentolu – aký je napríklad v esenciálnom oleji doTERRA mäta pieporná. Mäta pieporná sa tiež často používa na starostlivosť o ústnu dutinu v zubných pastách a žuvačkách. Mätový olej obsahuje viac ako 300 rôznych zložiek a až 1000 mikročastíc, ktoré vytvárajú majstrovské dielo synergie. Vďaka tejto komplexnosti pôsobí na fyzický i mentálny systém tela. Peppermint je jedným z najsilnejších adaptogénov (podobne ako levanduľa). Dokáže sa prispôsobiť potrebám nášho tela. Má 142 možností použitia. Z jeho zložiek má 200 chladivých účinkov, 100 relaxačných a 50 hrejivých. Uvolňuje sa vždy to, čo človek v danej chvíli potrebuje.  Aktívnym komponentom je mentol, ktorý stojí za liečebnými  vlastnosťami mäty, zatiaľ čo jeho oživujúce arómy spôsobujú estery. Peppermint je známy svojimi relaxačnými účinkami. Mentol bráni kontrakcii svalov tým, že blokuje tok kontrakčných signálnych iónov do svalových buniek. Získava sa destilácoiu vodnou parou z listov. Lokálna aplikácia peppermintu obvykle vyvoláva dlhotrvajúci chladivý pocit na koži tým, že stimuluje nervy, ktoré prenášajú pocit chladu. Dochádza tak k blokovaniu nervového prenosu nepríjemných pocitov a bolesti. Peppermint môžeme vmasírovať na spánky pri bolestiach hlavy, pôsobí na ochladenie mysle a svalov.

WILD ORANGE (divoký pomaranč)

Divoký pomaranč je za studena lisovaný zo šupky a pre svoju povzbudzujúcu vôňu a početné účinky patrí medzi najpredávanejšie esenciálne oleje spoločnosti doTERRA. Zároveň to bol aj prvý olejček, ktorý som od Dottera začala používať a stále patrí medzi moje TOP!!!   Divoký pomaranč obsahuje vysoký podiel monoterpénov a má stimulujúce a prečisťujúce vlastnosti. Bežne sa používa ako účinný nástroj na povznášajúcu náladu, rovnako pre jeho nádhernú citrusovú arómu do aróma difuzéra, kozmetiky, jedál a nápojov. Divoký pomaranč obohatí každú zmes esenciálnych olejov čerstvou sladkou osviežujúcou arómou, ktorá dokáže pozdvihnúť vašu náladu a úroveň energie!

SIBERIAN FIR (Sibírska jedľa)

Esenciálny olej zo sibírskej jedle má osviežujúcu, drevenú vôňu, ktorá je známa svojimi upokojujúcimi a relaxačnými vlastnosťami a mnohým často pripomína vianočné obdobie. Sibírska jedľa je vysoký, jemne sfarbený, ihličnatý strom, ktorý rastie v Rusku a Kanade. Esenciálny olej zo sibírskej jedle má osviežujúcu, drevenú vôňu, ktorá je známa svojimi upokojujúcimi a relaxačnými vlastnosťami a mnohým často pripomína vianočné obdobie. Sibírska jedľa má jedinečné chemické zloženie, a to prevažne bornyl acetát, ktorý poskytuje väčšinu zmierňujúcich výhod tohto esenciálneho oleja. Na jeho výrobu sa zbierajú zo stromu vetvičky a ihličie a obe zložky sa potom destilujú parou.

 

TRIO OLEJOV (skúšobná sada citrón - levanduľa - peppermint)

Ako jednoduchý prvý krok na vašej ceste s esenciálnymi olejmi odporúčam trio levandule, citrónu a mäty piepornej, tri z našich najobľúbenejších olejov. Poskytnú vám a vašej rodine presvedčivý zážitok s vlastnosťami, ktoré spríjemňujú život. Olejčeky sú zabalené v krásnom darčekovom balení.  K dispozícii je pramo na odber v Jogovni 3x 5 ml balenie / na objednávku  3x 15 ml.
Doporučujem zoznámiť sa najskôr s týmito všestranne použiteľnými olejmi a potom rozšíriť paletu o ďalšie. Tieto oleje majú obrovské spektrum použitia. Presvedčte sa spolu so mnou.

 

TURMERIC (kurkuma)

POSIĽŇUJE IMUNITU - EMOČNÁ VZPRUHA - PODPORA METABOLIZMU - PODPORUJE ZDRAVÝ VZHĽAD POKOŽKY - DOCHUCOVADLO. 

Kurkuma je aromatická rastlina z čeľade zázvorovité, ktorá sa už stáročia používa v Číne, Indii a na Srí Lanke. Kurkuma má hrejivú korenistú chuť, ktorá pôsobí ako skvelý nával príchuti vo vašich obľúbených slaných jedlách. Vďaka svojim vlastnostiam kurkuma tiež pomáha podporovať čistú zdravú pokožku a súčasne redukuje výskyt nedostatkov. Môže tiež pôsobiť povznášajúco na emócie a stimulujúco na náladu.

Používanie doTerra u detí

Aké esenciálne oleje použiť na najčastejšie detské choroby?

 

Na úvod je potrebné povedať, že kvalitné 100% prírodné esenciálne oleje (EO), ako napr. doTerra, sú pre deti bezpečné už od 3-4 mesiaca života dieťatka. Pri ich užívaní je však potrebné dodržiavať prísne bezpečnostné pravidlá.

Niekoľko základných pravidiel bezpečného užívania je, že kvalitný EO by mal mať na štítku uvedené: Názov bylinky, príp. názov zmesi (napríklad: Levanduľa alebo zmes: On Guard), Latinský názov (Lavandula angustifolia je latinský názov pre anglickú levanduľu), Časť rastliny použitej na výrobu oleja (ako je list, kvet, semeno alebo koreň), Krajinu pôvodu, Ako bol olej extrahovaný (napríklad destilovaný vodnou parou, lisovaný za studena a pod.).

 Na tejto stránke nájdete doporučené oleje podľa zdravotných problémov. TU